Agendawijzer

Integrale Aanpak Transformaties

Raadsnummer: 23019

Geschreven op: 13-01-2023 | Laatst bewerkt op: 22-02-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:WTC en Best Western in het zakencentrum van Almere

26 januari, sneller en makkelijker gebouwen transformeren. Dat is het doel.

Waar gaat het over?

Een oud kantoorgebouw een tweede leven geven door er woningen van te maken? Dat lijkt misschien heel simpel, maar er gaat heel veel werk aan vooraf op het stadskantoor. Om dit proces sneller en makkelijker te maken, stelt het college College = college van B&W de Integrale Aanpak Transformaties (IAT) voor.

De bestaande werkprocessen zijn namelijk vooral geschikt voor het bouwen van nieuwe wijken. Transformaties en binnenstedelijke ontwikkelingen vragen soms om een andere aanpak. Dit blijkt uit een evaluatie die eerder dit jaar werd uitgevoerd. De raad ontving hier in maart een brief over. Met dit stuk wordt een voorstel gedaan om volgens nieuwe afspraken te gaan werken.

Volgens het college wordt de rol van de raad ook steviger. Er komen twee nieuwe belangrijke beslismomenten bij een transformatieopgave. De bestaande taken van de raad op de terreinen van controle en budgetrecht blijven ook bestaan.

Sneller en makkelijker gebouwen transformeren. Dat is dus het doel. Kan de raad zich vinden in het voorstel van het college? De raad bespreekt het op de Politieke Markt van 26 januari.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

 https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=Iat


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

16 februari - plenair, besluiten.

  • Amendement: Almeerders maken de stad ook bij IAT (23019.001) VERWORPEN 16/27
  • Raadsvoorstel Integrale Aanpak Transformaties IAT (23019) AANVAARD 42/1
Artikel delen: