Agendawijzer

Pampushout

Raadsnummer: RV123

Geschreven op: 11-12-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van de Brikweg in Almere Pampus met een bord waarop het woord modder staat

In Pampushout is nog plaats voor een nieuw woongebied. Het college College = college van B&W wil met de raad bespreken hoe dat te gaan doen.

3 februari - Besluit

Motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. : Bebouwing Pampushout naar achteren schuiven (RG-38) VERWORPEN 12/33
Motie: Beslissing bebouwing Pampushout uitstellen (RG-39) VERWORPEN 12/33
Motie: Pampushout groen of grijs (RG-40) VERWORPEN 12/33
Amendement Een amendement is een voorstel om de tekst van een raadsvoorstel te wijzigen. : Terug naar verdeling Woonvisie (RG-41) VERWORPEN 19/26
Amendement: Woningverdeling Pampushout (RG-42) AANVAARD 42/3
Amendement: Maak winst in Pampushout (RG-43) AANVAARD 28/17
Motie: Volksraadpleging Pampushout (RG-44) VERWORPEN 12/33
Motie: Realiseer dure woningen in Overgooi en/of Vogelhorst (RG-45) VERWORPEN 16/29
Motie: Werk maken Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in Pampushout (RG-46) AANVAARD 45/0
Raadsvoorstel Projectopdracht Pampushout (RV-123) AANVAARD 26/19

27 januari 2022 - Carrousel, voldoende besproken

Dit gesprek liet mooi zien dat bouwen van nieuwe woningen raakt aan politieke waarden, want: bouwen in bestaand groen, wel of niet doen? In de bespreking kwam het woord 'balans' heel vaak voorbij. Wat is een goede verdeling tussen goedkope, middelduur en dure woningen? Iedereen heeft daar een andere politieke opvatting over. En dan ook nog de vraag: als je woningen bouwt in het groen: moet iedereen daar dan in gelijke mate kunnen wonen (goedkoop, middelduur of duur) of kun je daar geen rechten aan ontlenen, want het moet ook betaalbaar blijven. En zoek je die balans dan ook op wijkniveau of moet je dat op stadsdeelniveau bekijken. Gesprekken waar allemaal politieke waarden onder zitten; ze tonen het onderscheid tussen de partijen. In de aanloop naar de verkiezingen boeiend om te volgen. Komende vergadering valt het besluit.

20 januari 2022 Carrousel: tweede termijn

In vorige vergadering stelden de raadsleden veel vragen aan wethouder. De beurt was dit keer aan de wethouder om de vragen te beantwoorden. Dat duurde lang, omdat de antwoorden weer reacties van de fracties opriepen. Vaak ging het om argumenten die de vorige keer ook aan bod kwamen. Wel bleek dat de wethouder ervoor open staat om meer goedkope woningen te bouwen. De raadsleden bespreken volgende week een amendement hierover. Plus de acht andere amendementen en moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. .

13 januari 2022 - Carrousel: vervolg

De bespreking over het bouwen van woningen in Pampushout ging verder waar de raadsleden vorige keer gebleven waren. Nog zeven fracties moesten hun mening geven. Er was veel discussie. Verschillende raadsleden vonden woningbouw belangrijker, anderen het behoud van het groen. Ook was niet iedereen het eens met het voorstel om vooral duurdere woningen te bouwen. Een kwartier voor tijd startte de wethouder met het beantwoorden van vragen. Volgende week gaat hij daarmee verder en komen ook de raadsleden opnieuw aan de beurt (2e termijn). Er is wel alvast een amendement aangekondigd om ervoor te zorgen dat er meer woningen voor lage en middeninkomens gebouwd worden.

16 december 2021 - Carrousel, onvoldoende tijd

De bespreking begon met vier insprekers uit Almere Poort. Ze bepleitten hartstochtelijk het behoud van het groen en vroegen zich af of er in Poort straks nog wel ruimte is voor een diverse natuur. Ze maken zich zorgen over de flora en de fauna en vroegen zich af of dit de groene stad is die Almere wil zijn.

De raad hoorde het belangstellend aan en voor een deel ook instemmend. Er is een noodzaak om nieuwe woongebieden te ontwikkelen maar in de raad is ook veel weerstand tegen het opofferen van groen. Deze bespreking kon niet worden afgerond, er was te weinig tijd.

Waar gaat het over?

Het college heeft ideeën over de bouw van dit nieuwe woongebied én over de manier waarop zij de inwoners en de raad bij de ontwikkelingen wil betrekken. Goede ideeën, het presidium geeft er een complimentje voor. Lees het in de gesprekswijzer.

Waarom praat de raad hierover?

De raad heeft al eerder (2018) een richting aangegeven.

Waar vind ik de documenten?

In de gesprekswijzer.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: wonen
Raadsnummer : RV123