Agendawijzer

Voorzitters bedankt!

Raadsnummer:

Geschreven op: 16-12-2022 | Laatst bewerkt op: 13-01-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Een groepsfoto van de voorzitters van 2022

25 voorzitters in het zonnetje gezet.

Waar gaat het over?

15 december - Bij elke carrouselvergadering leidt een voorzitter de vergadering. Dat zijn raadsleden, zodat het hele proces van volksvertegenwoordiging in handen is van de gekozen inwoners zelf. Maar als een raadslid voorzitter is, dan doe hij/zij dat strikt neutraal. Van welke politieke partij het raadslid lid is, speelt geen enkele rol.
Een groep van raadsleden neemt elke week de voorzitterstaak op zich en dat valt heus niet altijd mee. Ze moeten het evenwicht zien te vinden tussen voldoende bespreken, zonder dat er te lang vergaderd wordt. Geen haast maken, maar ook niet treuzelen. Ga er maar aanstaan. Sommige raadsleden zijn kort van stof, andere hebben juist veel woorden nodig. En dat geldt ook voor onderwerpen. Voorzitter zijn is -naast het gewone raadswerk- best een flinke opdracht. De voorzitters volgen er extra cursussen en trainingen voor en ook dat kost nog eens extra tijd, bovenop het raadswerk. Dankbaarheid is daarom op zijn plaats. De voorzitter-raadsleden doen dit om hun bijdrage te leveren aan de lokale democratie, maar ze krijgen toch een kleine blijk van dank in de vorm van een applaus en een lekkernij.

De voorzitters 2022 in alfabetische volgorde:

Spencer Alberg, Ramona Aukes, Martine van Bemmel, Koen Bokhorst, Willem Boutkan, Jeroen Deben, Ko Donk, Toon van Dijk, Esther Hagelaar, Kees Hendriksen, Colette Holter, Leida Höhle, Jordy Hulzebos, Chris Jansen, Ruud de Jonge, Marco de Kat, Mark Koelman, Mark de Kuster, Suzanne van de Laar, Robbert Mijnders, Elian van Nunen, Aileen Oostveen, Ivar van Rijn, Aya Selman, Erik Theunissen.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: Politieke Markt
Raadsnummer :