08-06-2021

Meedoen

Is er iets dat u belangrijk of nodig vindt voor uzelf of voor de stad? Misschien heeft uw bedrijf, vereniging of organisatie ergens dringend behoefte aan? Vindt u dat de gemeente méér moet doen voor een bepaalde kwestie, wijk of bevolkingsgroep?

Misschien denkt u: ach daar luisteren ze toch niet naar? Of: wat maakt het hun nou uit? Maar dan heeft u het mis. Raadsleden luisteren graag naar u. Want zij vinden uw mening belangrijk. Sterker nog, ze hebben 'm nodig.

Wij, de raad, hebben u nodig. Dus laat van u horen: denk mee, praat mee, doe mee. Hoe beter wij weten wat er speelt en wat de behoeftes zijn, hoe beter de beslissingen zijn die wij moeten nemen.

Er zijn een aantal manieren waarop u invloed op het gemeentebestuur kunt uitoefenen. U kunt hierbij denken aan het sturen van een brief of aan inspreken. Ook organiseren wij bijeenkomsten waarvoor wij groepen inwoners uitnodigen om mee te denken of mee te praten.

Maar alles begint met weten. Bijblijven is dus handig. Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt op zaterdag voorafgaand aan een Politieke Markt in uw mailbox. Ook heeft de raad bijna elke week een pagina in de krant AlmereDezeWeek. Daarin leest u enkele politieke onderwerpen van de voorgaande week en een paar van de aankomende vergadering.

Enthousiast? Hebt u zin om wat van u te laten horen?

Benader één van de raadsleden (of fractieassistenten). U kunt direct met hen contact opnemen. Kijk hier hoe.
Op bezoek de Politieke Markt. Hoe u dat doet kunt u hier vinden.
Of u neemt gewoon contact op met de medewekers van de raad: de griffie: raadsgriffie@almere.nl of 036 5399995. Wij helpen u graag op weg.


Pagina delen:
TAGS: meedoen