Raadsbibliotheek

11-01-2023

Raadsbibliotheek

Afbeelding:Foto van boekenkast vol met boeken.

Hoe meer kennis, hoe meer twijfel. En dat is goed.

In de raadsbibliotheek van de Raad van Almere vind je de informatie die je helpt meer te begrijpen van het (lokale) bestuur, de politiek en de samenleving als geheel. Het is geen bibliotheek in de letterlijke betekenis van het woord. Díe bibliotheek is onze hoogstgewaardeerde overbuurman.
Nee, de raadsbibliotheek is een collectie van geschreven teksten, die wij maandelijks van een nieuwe titel voorzien. Die teksten kunnen essays, blogs of boeken zijn. Ze gaan altijd over bestuur, politiek en samenleving. Ze moeten ons en jou helpen steeds beter te begrijpen hoe wij als burgers gezamenlijk onze stad kunnen vormgeven. Wij hopen je met de raadsbibliotheek te helpen interessante en goede lectuur en literatuur te vinden.

De raadsbibliotheek Almere is een initiatief van de raadsgriffie, het gaat van start in januari 2023 en de teamleden van de griffie zijn de curatoren van de collectie. Elke maand doen zij een persoonlijke aanbeveling. Maar (!) iedereen kan een titel voordragen als 'raadsboek van de maand'. Neem hiervoor contact op met de redactie van de site. Of benader Bart voor meer informatie.

De bibliotheek raadplegen

Elke maand publiceren wij dus een boekbespreking. Die verschijnt 'gewoon' als artikel in onze nieuwsstroom. Maar je hoeft niet alle nieuwsberichten door te ploegen. Ga naar agendawijzer en vul in het zoekveld de term: 'raadsbibliotheek' in. Je krijgt dan een resultaatpagina met alle gepubliceerde titels.

De eerste titel verschijnt in februari.

Pagina delen: