Wegingstafel

21-06-2023

Wegingstafel

Wat staat er nú op de wegingstafel van de raad. Hieronder de overzichtelijke lijst van alle onderwerpen waarover de raad moet besluiten om er wel of niet over te praten.

Jaarlijks praat én besluit uw raad over honderden onderwerpen. Wij willen het voor u overzichtelijk maken, zodat het gemakkelijker voor u is om mee te doen en uw invloed te doen gelden.

Hier vindt u snelle links naar onderwerpen in drie belangrijke fases van behandeling:

nog niet geagendeerd wegingstafel  in behandeling


U bent nu  op de pagina wegingstafel. Dit zijn de onderwerpen:

23311 | Toegankelijkheid stembureaus Stemmen is een fundamenteel recht, maar voor sommigen in onze gemeenschap blijft het een uitdaging.

23313 | Ambachtsmark  Ambachtsmark: naar een levendig woon-werkgebied in Almere Haven

23317 | Afvalstoffenverordening De afvalstoffenverordening wordt gewijzigd.

23323 | Klankbordgesprek burgemeester Het belang van een goed gesprek.

 


Toelichting

Klikt u op de titel, dan komt u op het artikel. Daarin staat waarover het gaat, waarom de raad erover praat en u vindt er een de link naar alle benodigde documenten.

Over de behandelstatus

Een onderwerp doorloopt verschillende fases bij de raad. Deze fases vindt u terug in onze agendawijzer.

Nog niet geagendeerd: het onderwerp komt eraan, er zijn meestal al stukken van, maar er is nog geen datum in de agenda gezet.

Wegingstafel: Over dit onderwerp moet de raad beslissen of hij er wel of niet over wil praten. Zo niet, kan er meteen op de eerstvolgende plenaire vergadering over gestemd worden. Zo wel, dan komt het in de lijst nog niet geagendeerd.

Geagendeerd voor eerste behandeling: Er is een agendadatum vastgesteld. Deze status is voor u extra belangrijk, want dít (!) is het moment om in te komen spreken.

In behandeling: Het onderwerp staat op dit moment op de agenda.

Klaar voor besluit: het onderwerp is voldoende besproken, maar de raad moet er tijdens een plenaire vergadering nog over stemmen (= een besluit nemen).

Afgerond: over het onderwerp is voldoende gesproken en (eventueel) besloten.

Er zijn dus meer dan drie behandelstatussen.

 

 

Pagina delen: