Griffie

De 45 raadsleden van de gemeenteraad worden in hun werk bijgestaan door de medewerkers van de griffie. Raadsleden hebben die ondersteuning hard nodig, want de meesten hebben een baan en doen hun raadswerk erbij. Om alles op rolletjes te laten verlopen, helpt en adviseert de raadsgriffie hen. De griffie is onafhankelijk en neutraal en opereert los van de gemeentelijke organisatie.

De griffie ondersteunt niet alleen alle raadsleden, maar ook u als inwoner van Almere. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over het werk van de gemeenteraad of met een raadslid wilt praten. Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag op weg. Zo kunt u contact opnemen met de griffie. 

Wat we doen

We adviseren en ondersteunen de gemeenteraad op procedureel, juridisch en organisatorisch gebied. We bereiden raadsvergaderingen voor, stellen agenda's op, verzorgen vergaderdocumenten en faciliteren de logistiek. Ook onderhouden we de communicatie tussen de gemeenteraad, het college College = college van B&W van B&W, ambtelijke organisatie en burgers, en informeren over raadsbesluiten. We bieden raadsleden administratieve ondersteuning en trainingen en bewaken de naleving van procedures tijdens vergaderingen.

Dit is het team van de griffie in Almere:

Gert-Jan Broer

Griffier

Linda Baan

Raadsadviseur

Ojanne Chang

Regio raadsadviseur

Bregje de Regt

Junior raadsadviseur

Jeffrey Koppelaar

Informatieadviseur

Lies-Anne Kramer

Raadsondersteuning

Annemiek Langius

Raadsadviseur

Nadine Middelkoop

Raadsondersteuning en secretariaat

Thy Nguyen

Raadsadviseur

Jouke Posthumus

Raadsadviseur

Robert-Jan Ritsema

Raadsadviseur

Wijnanda Schonewille-Schouten

Raadsadviseur

Vincent Stevens

Raadsondersteuning

Willem van Beurden

Communicatieadviseur

Charlotte van Keulen

Raadsadviseur

Pagina delen: