Contact

De raad hoort graag wat u belangrijk vindt voor de stad. Heeft u een voorstel of wil u laten weten hoe u over een bepaald onderwerp denkt? Aarzel dan niet om van u te laten horen. Raadsleden stellen dat erg op prijs. Met de raad, maar ook met raadsleden afzonderlijk kunt u makkelijk contact leggen. Er zijn bovendien verschillende manieren om invloed uit te oefenen op onderwerpen die bij de raad aan de orde komen.

Contact met de griffie
Hebt u vragen over het werk van de gemeenteraad of een andere vraag? We helpen u graag op weg. De raadsleden worden in hun werk bijgestaan door de medewerkers van de griffie. De griffie is de ambtelijke ondersteuning van de gemeenteraad. De griffie is onafhankelijk en neutraal en opereert los van de gemeentelijke organisatie. De griffie ondersteunt niet alleen alle raadsleden, maar ook u als inwoner van Almere. We zijn te bereiken op raadsgriffie@almere.nl of 036 - 539 99 95.

Neem contact op met een raadslid of een fractieassistent 
Raadsleden stellen het zeer op prijs als u direct contact met hen opneemt. U vindt hun namen en contactgegevens hier.

Iets delen met de gehele raad
Heeft u een petitie of een brief voor de raad? Stuur dan een mail naar raadsgriffie@almere.nl. Voor vragen hierover, en natuurlijk ook andere, kunt u contact opnemen op 036 - 539 99 95.

Inspreken bij de raad 
Als inwoner of vertegenwoordiger van een organisatie kunt u u mening laten horen over een onderwerp dat op de agenda staat van de raad tijdens een raadsvergadering. Insprekers krijgen een aantal minuten spreektijd. Wilt u uw mening geven? Neem dan contact op met de griffie op raadsgriffie@almere.nl of 036 - 539 99 95. Bekijk ook vooral tips voor inspreken.

De raad volgen
Dat kan door u aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht van belangrijke aankondigingen, evenementen en ontwikkelingen in onze stad. Of volg de raad op de social media: LinkedIn, Instagram, Facebook of Twitter. Filmpjes van en over de raad zijn te vinden op Vimeo.

Met de klas de raadzaal bezoeken
Alle scholen in Almere kunnen een beroep doen op een bezoek aan onze raadzaal. Alleen even kijken kan, maar meestal doen we een leuk programma. Ons scholenprogramma duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor jongeren vanaf groep 7 in het primair onderwijs. Er zijn verschillende programma's voor verschillende leeftijds- en opleidingscategoriën.

Aanmelden nieuwsbriefSnel naar:

 


Postadres

Raadsgriffie Almere
Postbus 200
1300 AE Almere

Bezoekadres

Raadsgriffie Almere
Stadhuisplein 1
1315 HR ALMERE

 

Vergelijkbare pagina’s
Pagina delen:
Tags: meedoen