Scholenprogramma

Scholenprogramma

Ontdek de wereld van de lokale politiek. Een interactief avontuur voor scholen in Almere.

Scholenprogramma

Beleef de opwinding van lokale politiek in de raadzaal van Almere! Dit scholenprogramma biedt leerlingen een unieke kans om op een boeiende manier kennis te maken met het lokale bestuur en zelf te ervaren hoe vergaderen en besluiten nemen in de praktijk werkt - net als in de echte gemeenteraad. 

Wat bieden we aan?

  • Bezoek aan de Raadzaal: Scholen in Almere zijn welkom voor een bezoek. Naast een rondleiding, genieten de leerlingen van een dynamisch en interactief programma.
  • Interactieve Presentatie: Een boeiende introductie over lokale democratie en het systeem van de Almeerse Politieke Markt.
  • Aangepaste activiteiten: In overleg met docenten kiezen we voor activiteiten zoals spel-debatten, waar leerlingen actuele, lokale kwesties bespreken en erover stemmen.
  • Brief aan de raad: Het programma moedigt scholieren aan om politiek actief te worden, bijvoorbeeld door een brief aan de echte gemeenteraad te sturen.

Praktische Informatie

  • Duur: Ongeveer 1,5 uur.
  • Doelgroep: Geschikt voor jongeren vanaf groep 7 in het primair onderwijs, met variaties voor verschillende leeftijden en onderwijsniveaus.
  • Organisatie: Goede planning is vereist, mede omdat we streven naar de aanwezigheid van raadsleden.

We zijn trots op ons programma en staan open voor suggesties. Aanpassingen in duur, inhoud of toevoeging van rondleidingen - alles is bespreekbaar. Neem contact op en samen zorgen we voor een onvergetelijke ervaring voor de jongeren!

Contact
Vragen of interesse? Email bezoek@raadvanalmere.nl of bel 036 539 99 95. Samen brengen we de lokale politiek tot leven voor de volgende generatie!

Pagina delen:
Tags: onderwijs