08-06-2021

Raadsnieuws

Afbeelding:Schermafbeelding van het raadsnieuws

 

De raad heeft een (bijna) wekelijks e-mailnieuwsbrief: Het Raadsnieuws.

Het Raadsnieuws is er voor de inwoners van Almere. U blijft met onze (bijna) wekelijkse email gemakkelijk op de hoogte van het werk van uw raad. Klik op de knop om u aan te melden.

Button RaadnieuwsHier vindt u eerdere edities van het Raadsnieuws.

Waarom?

Als er op donderdag een Politieke Markt (PM) is, dan verschijnt in het weekeinde daarvoor het raadsnieuws. Daarin vertellen wij wat de raad in de voorgaande PM heeft besproken, wat hij in de komende PM gaat bespreken en eventueel ander nieuws. De medewerkers van de raad (de griffie) stellen het raadsnieuws samen. Dat doen zij namens de hele raad. De inhoud is dus niet politiek getint én is een van de meest betrouwbare informatiebronnen. Want de griffie moet het zo objectief en neutraal mogelijk houden. Dat lukt meestal erg goed, omdat de raadsleden, die van nature verschillend over de onderwerpen denken, continu over hun schouders meekijken. Ze zijn de democratische controleurs van de redactie.

Interactief

In het raadsnieuws informeren we u ook over de vragen, onderzoeken en enquètes en andere participatie-instrumenten. Op die manier wil de raad de inwoners meer betrekken bij hun werk.

Veilig

Alleen enkele griffiemedewerkers hebben toegang tot de gegevens. Zij zijn allemaal gehouden aan geheimhouding. We gebruiken uw gegevens voor geen enkel ander doel en u kunt zich op elk moment weer afmelden. Lees maar bij privacy en cookies.

Deze pagina is nog in bewerking

Wij maken en verspreiden de nieuwsbrief met een internationale verspreider (mailchimp). Maar in de nabije toekomst komt de nieuwsbrief uit onze site zelf. Nu nog niet, want dat zit in een volgende ontwikkelfase. In de toekomst bieden we u dit:

  • U maakt op uw eigen profielpagina bekend welke onderwerpen u interessant vindt
  • Eenmaal per week krijgt u het Raadsnieuws, die voor 75% over die onderwerpen gaat.
  • U kunt ook aangeven of u een attenderingsbericht in uw mailbox wilt ontvangen als er iets dringends of actueels gebeurt.
  • De attendering kan over een door u opgegeven categorie gaan, maar ook over de buurt waarin u woont.

Pagina delen:
Tags: meedoen