Agendawijzer

Ontwerpbegroting 2025 en de meerjarenraming 2026 – 2028 GGD Flevoland

Raadsnummer: 24191

Geschreven op: 11-07-2024 | Laatst bewerkt op: 11-10-2024 | Status onderwerp: klaar voor besluit

Afbeelding:GGD

Gezondheidsplannen voor Flevoland: Gemeenteraad bespreekt begroting GGD

 

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt de ontwerpbegroting voor 2025 en de meerjarenraming voor 2026-2028 van de GGD Flevoland. Deze begroting bevat plannen en financiële middelen die nodig zijn voor de gezondheid van de inwoners van Flevoland. De GGD richt zich op gezondheidsbevordering, ziektepreventie en gezondheidsbescherming. Ze werken aan thema’s zoals gezond ouder worden, mentale gezondheid, en het bevorderen van een gezonde leefomgeving. Specifieke aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen en het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt deze begroting omdat de gezondheid van de inwoners een belangrijke prioriteit is. De GGD speelt een cruciale rol in het waarborgen van publieke gezondheid en in het coördineren van zorg in crisissituaties. De gemeenteraad wil ervoor zorgen dat de GGD voldoende middelen heeft om haar taken effectief uit te voeren. Daarnaast is er een behoefte aan transparantie en verantwoording over hoe publieke gelden worden besteed. De raad wil zekerstellen dat de plannen van de GGD aansluiten bij de lokale gezondheidsbehoeften en dat er aandacht is voor actuele uitdagingen, zoals de vergrijzing en de groei van de bevolking van Almere.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24191


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Tijdens de carrousel van 10/10 werden twee moties besproken die waren ingediend bij het raadsvoorstel over de GGD-begroting.

De motie Inzicht en Richting bepleitte dat het college bij het toekennen van subsidies meer informatie vraagt over hoe het geld gebruikt wordt. Meer controle op de besteding roept wel de vraag op of en in hoeverre dit de uitvoeringscapaciteit van de GGD beperkt. Een voorbehoud dat zowel het college als een aantal raadsleden maakten is dat het erop kan lijken dat de gemeente niet vanuit vertrouwen samenwerkt.

De andere motie (Versterking subsidiebeleid) had betrekking op de markt- en plustaken die de GGD uitvoert. Raadsleden die deze motie indienden roepen het college op om een goed gesprek over deze markt- en plustaken te voeren. Het college steunde beide moties.

Tijdens de volgende plenaire vergadering stemt de raad over de verschillende voorstellen.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags:
Raadsnummer : 24191