Agendawijzer

Resultaatbestemming 2023 Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Raadsnummer: 24194

Geschreven op: 11-07-2024 | Laatst bewerkt op: 12-07-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Omgevingsdienst

Raad bespreekt bestemming financieel overschot Omgevingsdienst

 

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt de resultaatbestemming voor 2023 van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). De Omgevingsdienst houdt toezicht op milieuwetgeving en verleent vergunningen voor twaalf gemeenten en twee provincies, waaronder Almere. Elk jaar legt de dienst verantwoording af over de resultaten en besteding van middelen. Voor 2023 toont de jaarrekening een positief resultaat van €1.169.879. Het voorstel is om dit bedrag, samen met een reserve van €160.756, te gebruiken voor incidentele kosten zoals innovatieprojecten en verbeteringen in ICT-systemen. De raad kan tot 1 oktober 2024 een zienswijze Met een zienswijze laat iemand weten hoe hij/zij over een onderwerp denkt. indienen over dit voorstel.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit onderwerp om hun mening te geven over de bestemming van het overschot van 2023. Een positieve zienswijze betekent dat de raad instemt met het voorstel om het overschot te investeren in verdere verbeteringen en innovatie, zonder extra financiële druk op de gemeente te leggen. Dit is belangrijk om de continuïteit en efficiëntie van de Omgevingsdienst te waarborgen. Door in te stemmen, ondersteunt de raad de geplande investeringen die bijdragen aan betere milieuprestaties en naleving van wettelijke eisen. Alternatief kan de raad ook een inhoudelijke zienswijze indienen voor meer transparantie en concrete plannen.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24194


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: omgevingsdienst
Raadsnummer : 24194