Agendawijzer

Afwijkingsprocedure voor 8 woningen Kruidenwijk

Raadsnummer: 24232

Geschreven op: 10-10-2024 | Laatst bewerkt op: 11-10-2024 | Status onderwerp: klaar voor besluit

Afbeelding:Kruidenwijk

Een wijziging van de bestemming?

Waar gaat het over?

Initiatiefnemers hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend om op acht kavels in de Kruidenwijk huizenbouw mogelijk te maken. Op een groenstrook langs het water tussen het Gemberpad en de Wisselgracht ten zuiden van de Korianderbrug willen de aanvragers via collectief particulier opdrachtgeverschap woningen realiseren. Dit wijkt af van het huidige bestemmingsplan.

Waarom praat de raad hierover?

De raad kan door een verklaring van geen bedenking af te geven een afwijking op het huidige bestemmingsplan van het gebied mogelijk maken. Gaat de raad daarmee akkoord, dan zal het college de omgevingsvergunning verlenen waardoor de initiatiefnemers op de acht kavels hun bouwplan kunnen ontwikkelen. De raad kan er ook voor kiezen niet in te stemmen met de afwijkingsprocedure.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24232


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Aan de wegingstafel bepaalde de raad dat een inhoudelijke bespreking van dit voorstel niet nodig is. Daarom gaat het direct door naar besluitvorming. Tijdens de eerstvolgende plenaire vergadering stemt de raad over het voorstel.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.