Agendawijzer

Ambtenaren helpen met aflossen studieschuld

Raadsnummer: 24182

Geschreven op: 01-07-2024 | Laatst bewerkt op: 06-07-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Studieschuld

Een raadslid stelt voor om studieschulden van ambtenaren af te lossen met hun keuzebudget

Waar gaat het over?

De gemeenteraad van Almere bespreekt een voorstel van een raadslid om ambtenaren te helpen bij het aflossen van hun studieschuld. Het voorstel houdt in dat jonge werknemers van de gemeente een deel van hun Individueel Keuzebudget (IKB) kunnen gebruiken om hun studieschuld af te lossen. Dit is geïnspireerd door een regeling van de overheid die vanaf 2025 geldt, waarbij werknemers maximaal €2.000 per jaar van hun IKB hiervoor kunnen inzetten.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit voorstel omdat de indiener denkt dat het een manier kan zijn om Almere aantrekkelijker te maken als werkgever voor jong talent.  Het raadslid stelt dat het aflossen van studieschulden met het IKB-budget kan bijdragen aan het aantrekken en behouden van jonge werknemers. Het college van Almere heeft echter aangegeven niet bereid te zijn om deze mogelijkheid te onderzoeken. Daarom vraagt het raadslid nu om dit alsnog te doen, zodat Almere zich beter kan profileren als een aantrekkelijke werkgever.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24182


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Gemeentelijke organisatie, dienstverlening
Tags:
Raadsnummer : 24182