Agendawijzer

Bouw van vier tijdelijke woongebouwen in Stedenwijk

Raadsnummer: 24203

Geschreven op: 17-07-2024 | Laatst bewerkt op: 06-09-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Bouwen

Tijdelijke woningbouw in Stedenwijk: Nieuwe woningen voor jongeren en docenten in Almere

 

Waar gaat het over?

Dit raadsvoorstel gaat over de bouw van vier tijdelijke woongebouwen in Stedenwijk, Almere. Deze gebouwen zullen in totaal 192 wooneenheden bieden voor een periode van 15 jaar. De woningen zijn bedoeld voor jongeren en personen ouder dan 24 jaar, waarbij een deel is gereserveerd voor onderwijzend personeel. De gebouwen zullen vier verdiepingen hebben en komen ten zuiden van de Sas van Gentlaan te staan. Er wordt ook gezorgd voor groenvoorzieningen, een waterbuffer en goede fiets- en voetgangersverbindingen.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt dit voorstel omdat Almere kampt met een groot woningtekort en de bouw van deze tijdelijke woningen een oplossing biedt om de druk op de woningmarkt te verlichten. Het project past binnen de ambities van Almere om tussen 2020 en 2030 bijna 25.000 woningen te bouwen. De omgevingsvergunningen voor deze bouwplannen wijken af van het huidige bestemmingsplan en kunnen alleen worden verleend als de raad positief adviseert op grond van de Omgevingswet. Dit voorstel vraagt om die goedkeuring, zodat de bouwplannen door kunnen gaan en Almere een stap dichterbij komt bij het realiseren van haar woningbouwdoelstellingen.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24203


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

38 raadsleden stemden voor en 5 raadsleden stemden tegen het raadsvoorstel.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags:
Raadsnummer : 24203