Agendawijzer

Budgethoudersregeling gemeenteraad

Raadsnummer: 24225

Geschreven op: 04-10-2024 | Laatst bewerkt op: 04-10-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Rekenmachine op een werkblad

Hoe beheert de raad het eigen budget?

Waar gaat het over?

Als volksvertegenwoordiging heeft de raad het laatste woord over de begroting van de gemeente. De raad maakt de financiële keuzes op hoofdlijnen. Het is aan de gemeentesecretaris om te bepalen welke ambtenaren bepaalde budgetten mogen uitgeven. Deze afspraak houdt echter geen regeling met de positie van de gemeenteraad.

 

Waarom praat de raad hierover?

Omdat de raad een zelfstandig bestuursorgaan is, beschikt het over een eigen budget. De griffier, de belangrijkste adviseur van de raad, beheert dit geld. Het is wenselijk om duidelijke afspraken te maken hoe hier uitvoering aan wordt gegeven. Daarom wordt de raad voorgesteld om in te stemmen met een nieuwe budgethoudersregeling. Hierin staan duidelijke afspraken over het beheer van het geld.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=budgethoudersregeling&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Aan de wegingstafel besloot de raad om het onderwerp op de agenda te zetten. Het presidium gaat op zoek naar een datum voor deze bespreking.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: financien
Raadsnummer : 24225