Agendawijzer

High Tech Campus

Raadsnummer: 23284

Geschreven op: 06-11-2023 | Laatst bewerkt op: 10-11-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Illustratie van een vraagteken in een doolhof

Dit gaat over een mogelijke nieuwe ontwikkeling en dus NIET over de Campus op de Esplanade.


Waar gaat het over?:

Nogmaals: Deze bespreking gaat niet over de Windesheim campus op de Esplanade.

Wat het onderwerp wel is, is niet bekend. Het gaat over nieuwe plannen, die om belangrijke redenen nog even onder de pet gehouden moeten worden. Maar uw volksvertegenwoordigers moeten er wel kennis van nemen, zodat ze de belangen van de inwoners kunnen behartigen. Het komt niet vaak voor dat de raad een gesprek moet voeren over een onderwerp waarover zo weinig informatie bekend is. Volgens het college College = college van B&W kan het niet anders. 

In september ontving de raad een raadsbrief van het college over een nieuwe 'High Tech Campus'. Dat was een geheime brief. Het gaat namelijk om ideeën die om verschillende redenen nóg niet in het openbaar besproken worden. Waarom het deze keer nog niet openbaar is, weet uw redactie ook niet, soms gaat het om veiligheid, commerciële belangen of de belangen van andere partijen. Vaak is geheimhouding tijdelijk en wordt het na een tijdje wel bekend. Maar op dit moment kunnen we u niet nader informeren. 

Duidelijk mag zijn dat de volksvertegenwoordigers het wél kunnen weten. Namens de inwoners kunnen zij namelijk wél op de hoogte zijn van dit soort plannen, zodat zij op die manier de belangen van de inwoners kunnen verdedigen. 

Waarom praat de raad hierover?

Het college heeft plannen en wil van de raadsleden weten hoe zij daar tegenaan kijken.

U vindt de stukken NIET in onze documentwijzer.

Het zijn geheime documenten, die zijn er alleen voor raadsleden.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

9 november 2023 - De raad werd in beslotenheid bijgepraat door het college over dit onderwerp. Op de inhoud van de verstrekte informatie is geheimhouding opgelegd, zodat daarover geen mededelingen kunnen worden gedaan.

Hiermee is dit onderwerp voor nu voldoende besproken.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Onderwijs, jeugd
Tags: hoger onderwijs
Raadsnummer : 23284