Agendawijzer

MRA, update en dialoog

Raadsnummer: 23083

Geschreven op: 24-03-2023 | Laatst bewerkt op: 31-03-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:MRA Verstedelijkingsconcept 2050

30 maart, een vinger aan de pols van de MRA.


Waar gaat het over?

Recent sprak de raad al over de nieuwe Termijnagenda van de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Maar de Raad van Almere wil meer grip krijgen op dit regionale samenwerkingsverband. Bijeenkomsten als deze helpen daarbij. Want aan de Regiotafel laat de raad zich vier keer per jaar bijpraten over de ontwikkelingen binnen de MRA.

Ditmaal schuift wethouder Grimbergen van Lelystad aan. Hij is een van de vertegenwoordigers van de deelregio binnen de MRA. De raadsleden kunnen aan hem al hun vragen stellen over de uitdagingen van zijn rol als deelregionale vertegenwoordiger. Ook bepaalt de raad op welke thema’s het verdiepende gesprekken wil voeren. En nog belangrijker: hoe wil de raad de Regiotafel gaan benutten? Want dit instrument is nieuw in de gereedschapskist van uw volksvertegenwoordiging. U leest hier meer over het nieuwe vergadermodel.

U vindt de stukken in de documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=mra%20update%20en%20dialoog


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Voor een groot deel van de opgaven in Almere is samenwerking nodig met gemeenten en organisaties in de omgeving van de stad. Voor wat betreft de thema's economie, mobiliteit en ruimte werken 30 gemeente, 2 provincies en openbaar vervoerorganisaties in de regio samen in de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Al die onderwerpen worden besproken op zogenaamde MRA-platforms, in dit geval die van  Economie, Mobiliteit en Ruimte. In deze bijeenkomst werd de raad bijgepraat over wat er afgelopen periode allemaal besproken is. Dit nam burgemeester Hein van der Loo nam deze rol namens een aantal collega bestuurders op zich en raadslid Mark de Kuster gaf een toelichting op zijn ervaringen aan de raadstafel, als afgevaardigde van de Almeerse raad. De aanwezige raadsleden gaven een aantal suggesties mee voor toekomstige besprekingen.

Tot slot werd nog uitgewisseld op welke onderwerpen de raad in de toekomst graag geïnformeerd wil worden.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: mra
Raadsnummer : 23083