Agendawijzer

Muziekwijk jongerenwoningen

Raadsnummer: rg29/2022

Geschreven op: 27-01-2022 | Laatst bewerkt op: 25-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Carrouselvergadering 20211004

Zowel voor starters als dak- en thuisloze jongeren is het in deze tijden bijzonder ingewikkeld om een dak boven hun hoofd te vinden, laat staan een voor hen geschikte woonruimte.

27 januari - Bespreking afgerond.

Een fractie bracht het onderwerp op de agenda: Woningen voor dak- en thuisloze jongeren en starters in Muziekwijk. Het gaat om de wenselijkheid van het bouwen van sociale woningen, speciaal voor starters en dak- en thuisloze jongeren aan de Youri Egorovweg in Muziekwijk. Een goed idee, vonden de aanwezigen, en ook om het college College = college van B&W te vragen hierover met een voorstel naar de raad te komen. De portefeuillehouder gaf aan dat ze inschat dat dit niet vóór de verkiezingen gaat lukken en dus aan de nieuwe raad wordt voorgelegd. Ze waren het allemaal zó eens dat het een korte vergadering werd van zo’n 20 minuten.

Waar gaat het over?

Een van de fracties wil met de raad in gesprek over de wenselijkheid van het bouwen van sociale woningen voor starters en dak- en thuisloze jongeren aan de Youri Egorovweg in Muziekwijk. Het college heeft besloten vooralsnog af te zien van de bouw van 200 sociale woningen op deze locatie. Ze geeft voorrang aan het project aan de Boomgaardweg. De fractie is benieuwd of andere fracties ook vinden dat zij de plannen zouden moeten beoordelen en erover zouden moeten besluiten.

Waarom praat de raad hierover?

In dit geval gaat het om zogenaamd een consulterend voorstel. De indiener moet in het voorstel formuleren waaruit blijkt welke vragen of dilemma’s er zijn waarover de mening van de raad wordt gevraagd.

Waar vind ik de documenten?

Gesprekswijzer
Agendavoorstel



Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorieën: Onderwijs, jeugd, Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: jongeren, wonen
Raadsnummer : rg29/2022