Agendawijzer

OCO Almere

Raadsnummer:

Geschreven op: 11-05-2023 | Laatst bewerkt op: 08-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van tentoonstelling tijdens de Politieke Markt

Medewerkers van OCO Almere praten met bezoekers van de Politieke Markt.

Waar gaat het over?

Tijdens de Politieke Markt op 11 mei waren een aantal coördinatoren en vrijwilliger van OCO Almere met een presentatie aanwezig. Ze informeerden bezoekers over het werk dat zij in de stad doen: inwoners helpen andere inwoners.

De afkorting OCO staat voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor OCO Almere zijn ruim 65 ervaringsdeskundigen actief, die dagelijks inwoners ondersteunen bij gesprekken met Gemeente, zorgaanbieders, maar ook huisartsen en UWV. Het zijn vrijwilligers die dus zélf ervaring hebben met de vraagstukken waar inwoners mee te maken krijgen. Daardoor kunnen ze inwoners helpen als die moeite hebben met gesprekken met instanties. OCO Almere bestaat nu 4.5 jaar en ondersteunt zeker 600 inwoners per jaar bij het verkrijgen van de juiste hulp en zorg. Er zijn 12 convenantpartners en ruim 30 supporters zijn aangesloten bij OCO Almere.

Met het bezoek (en de tentoonstelling) aan de Politieke Markt willen ze deze maatschappelijke activiteit onder de aandacht van raadsleden en bezoekers brengen. Dat lukte bijzonder goed.
 
Meer hierover lees u op de website van OCO Almere.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen: