Agendawijzer

17-05-2023

Prestatieafspraken over vocht- en schimmelklachten

Foto van schimmels op een binnenmuur

Een voorstel van de raad om bindende afspraken met woningverhuurders te maken over vocht- en schimmelproblemen.


Waar gaat het over?

In de voorbije jaren kwamen raadsleden met regelmaat op voor de belangen van huurders die last hadden van vocht- en schimmelproblemen in hun huurhuis. Een aantal raadsleden vindt dat het erop lijkt dat het geen incidenten zijn, maar een structureel probleem. We vinden dat woningcorporaties (de verhuurders) verplicht moeten worden om bestaande woningen zo te onderhouden en aan te passen, dat ze aan de regels (blijven) voldoen.

Ze stellen nu in een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd voor dat de gemeente met de woningcorporaties gaat overleggen hoe hierover bindende afspraken kunnen worden gemaakt.

Waarom praat de raad hierover?

Een aantal raadsleden stelt voor dit aan het college College = college van B&W op te dragen. De rest van de raad kan erover meepraten, alvorens er een besluit over te nemen.

Waar vind ik de stukken?

Lees de motie.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: wonen
Raadsnummer : 23119