Agendawijzer

Rapportage Dienstverlening 2023

Raadsnummer: 24204

Geschreven op: 17-07-2024 | Laatst bewerkt op: 25-09-2024 | Status onderwerp: op de agenda geplaatst voor 1e bespreking

Afbeelding:Dienstverlening

Rapportage dienstverlening Gemeente Almere: Jaarverslag 2023

 

Waar gaat het over?

De Rapportage Dienstverlening 2023 van de gemeente Almere geeft een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen binnen de gemeentelijke dienstverlening. Het rapport bundelt vier jaarverslagen: Dienstverlening, Bezwaarschriften, Klachten en Mediation. De gemeente wil haar dienstverlening verbeteren door middel van een persoonlijke en toegankelijke benadering, waarbij de feedback van inwoners en ondernemers centraal staat. Belangrijke initiatieven zijn onder andere het verbeteren van de leesbaarheid van brieven en het optimaliseren van de klantreis. Ondanks de positieve ontwikkelingen zijn er nog aandachtspunten, zoals telefonische bereikbaarheid, terugbelverzoeken en doorlooptijden.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraad bespreekt de Rapportage Dienstverlening 2023 om goed geïnformeerd te worden over de tevredenheid van inwoners en ondernemers, en de manier waarop klachten en bezwaren zijn behandeld. De bespreking helpt de raad om inzicht te krijgen in de huidige trends en aandachtspunten binnen de gemeentelijke dienstverlening. Dit is essentieel voor het verbeteren van de dienstverlening in de toekomst. Daarnaast geeft de rapportage belangrijke input voor het dienstverleningsplan dat later dit jaar aan de raad ter besluitvorming wordt aangeboden. Door deze bespreking kan de raad beter sturen op de verbeteringen die nodig zijn voor een efficiëntere en klantgerichtere dienstverlening.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24204


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Het onderwerp staat op de agenda van de Politieke Markt van 17 oktober 2024.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Gemeentelijke organisatie, dienstverlening
Tags: dienstverlening
Raadsnummer : 24204