Agendawijzer

Speeltuintjes maken de buurt

Raadsnummer: 24240

Geschreven op: 17-10-2024 | Laatst bewerkt op: 17-10-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Jeugd in een park bij een speeltoestel

Ruimte maken voor spel en beweging

Waar gaat het over?

Speeltuintjes zijn belangrijk in het dagelijks leven van kinderen en hun families. Ze bieden ruimte voor spel, ontmoeting en beweging. Toch zijn er de laatste jaren op verschillende plekken in Almeerse buurten en wijken speeltoestellen verwijderd, bijvoorbeeld omdat ze onveilig waren. Een raadslid stelt vast dat daar lang niet altijd vervangende speeltoestellen voor terugkomen. Ook komen er regelmatig signalen van ouders die er melding van maken dat er een speeltuintje of speelplek is verdwenen en een andere bestemming heeft gekregen.

Waarom praat de raad hierover?

Een raadslid stelt voor om over dit onderwerp een inwonerstafel te organiseren. Dat is een laagdrempelige manier om samen met inwoners, deskundigen en de wethouder te praten over de toekomst van speelvoorzieningen in Almere. Hoe kan de gemeente veilige speeltoestellen en speelplekken garanderen? Hoe zorgen we voor een gevarieerd aanbod? Maar ook: welke ideeën en wensen zijn er om te bevorderen dat Almere een gezonde stad is waar spel en beweging voor alle leeftijden ruimte krijgt? De inwonerstafel kan zo voor de komende jaren input opleveren om het beleid op het terrein van spelen en bewegen te actualiseren.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

 https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=24240


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.