Alles is politiek

Alles is politiek

Is politiek iets dat ver van je bed staat of juist iets van alledag? Ontdek het zelf tijdens de Politieke Markt! Kom kennismaken met de wereld van de lokale politiek.

Wie zitten er in de gemeenteraad en wat is hun rol? Over welke onderwerpen buigen zij zich en hoe komen besluiten tot stand? Kun jij hier invloed op uitoefenen? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de workshop Alles is politiek speciaal voor inwoners van Almere. Met een presentatie in de raadzaal leer je meer over de lokale democratie en met het bijwonen van een raadsvergadering ervaar je de dynamiek van onze eigen Politieke Markt. 

Invloed

Het programma:

  • 17.00 uur: Ontvangst en interactieve presentatie in de raadzaal, gevolgd door een vragenronde en een rondleiding door de Politieke Markt.
  • 18.00 uur: Samen eten van het raadsbuffet in het bedrijfsrestaurant. Er is keuze uit warme gerechten met en zonder vlees, inclusief vegetarische/veganistische opties.
  • 18.45 uur: Bijwonen raadsvergadering
  • 20.00 uur: Terug in de ontmoetingsruimte voor een uitwisseling van vragen en ervaringen. Dit duurt meestal max een half uur. 

Praktische informatie:

Wanneer? Het programma start om 17.00 uur. Wij vragen u vriendelijk zich vanaf 16.45 uur te melden in de centrale hal van het stadhuis (Stadhuisplein 1, Almere). Zorgt u alstublieft dat u er uiterlijk om 16.55 uur bent, zodat de groep zoveel mogelijk tegelijk naar boven kan gaan.

Speciale toegang: Normaal gesproken zijn de bovenverdiepingen van het stadhuis niet toegankelijk voor het publiek, maar voor de Politieke Markt gaat speciaal voor u de D2 vleugel al om 17.00 uur open. De bodes in de centrale hal zullen uw naam controleren op de lijst van aangemelde deelnemers en verlenen u toegang tot de 1e verdieping.

Een of twee medewerkers van de griffie zullen u vanaf 16.45 uur in de raadzaal verwelkomen. Zij begeleiden u door het programma tot na de nabespreking rond 20.00 uur. De duur van deze nabespreking kan variëren, afhankelijk van de interesse van de deelnemers. U bent vrij om op elk gewenst moment het programma te verlaten, maar u bent ook van harte welkom om te blijven voor de borrel na afloop van de Politieke Markt, die begint om 21.45 uur in de ontmoetingsruimte. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop.

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop is noodzakelijk vanwege de beperkte plaatsen en het reserveren voor het raadsbuffet. Heeft u eerst nog vragen? Stuur dan een mail naar bezoek@raadvanalmere.nl. De eerst volgende workshop Alles is Politiek vindt plaats op donderdag 4 juli 2024.

*
*
*

Vergelijkbare pagina’s