Gevonden artikelen

Visie werklocaties

11-12-2021

Op welke locaties in de stad kunnen economische activiteiten plaatsvinden en hoe kan de gemeente daarin vanuit ruimtelijk oogpunt faciliteren? Dat is de centrale vraag achter de nieuwe visie Werklocaties Almere.

Bekijken

Sekswerkers

16-12-2021

Thuiswerkende sekswerkers hebben geen vergunning nodig waardoor er geen zicht is op deze branche. Dat kan tot misstanden leiden.

Bekijken

Gevonden pagina's

Raadswerkgroepen

08-06-2021

  Dit zijn groepen van raadsleden afkomstig uit verschillende fracties. Een raadswerkgroep buigt zich over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld over de Floriade, over de communicatie van de raad als geheel of over het werk van de Rekenkamer.

Bekijken

Taken van griffier en griffie

08-06-2021

De griffier is het eerste aanspreekpunt van de raad. Hij is hun voornaamste adviseur. Een griffier weet alles van de wet- en regelgeving die met het lokaal bestuur te maken heeft. En hij helpt bij de verbinding tussen stad, raad en gemeentelijke organisatie.

Bekijken

Covid-19 ontwikkelingen

08-06-2021

Covit-19 en de coronamaatregelen zijn van invloed op ons allemaal. Ook de lokale politiek moest anders ingericht worden. Er moesten besluiten genomen worden en voor goede besluitvorming is goede kennis- en meningsuitwisseling nodig. Aanvankelijk werd een aantal processen schriftelijk uitgevoerd. Daarnaast en daarna deed de raad online in videovergaderingen zijn werk.

Bekijken

Covid-19 Videovergaderingen

08-06-2021

Een videovergadering van de raad kan op twee manieren. Ze lijken op de normale werkwijze: Een carrouselvergadering met een aantal raadsleden of fractieassistenten zónder besluitvorming. Een plenaire vergadering met álle raadsleden waarin besluiten genomen kunnen worden.

Bekijken

Covid-19 Fysiek vergaderen

08-06-2021

Een fysieke raadsvergadering kan op twee manieren. Bijna zoals vóór corona: Een carrouselvergadering met een aantal raadsleden of fractieassistenten zónder besluitvorming. Een plenaire vergadering met álle raadsleden waarin besluiten genomen kunnen worden.

Bekijken

Raad 22

15-07-2021

Onder de titel Raad22 bouwen wij aan een nieuwe raad voor na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op deze pagina staat informatie die -op dit moment - vooral van belang is voor kandidaat-raadsleden. Maar interessant voor iedereen. We breiden 'm steeds verder uit.

Bekijken

Bezoek de Politiek Markt

17-11-2021

De raadsleden zijn er voor de inwoners van Almere. Daarom is het belangrijk dat u betrokken bent bij de politiek. U bent dan ook meer dan welkom om de Politieke Markt op donderdagavond te bezoeken.  

Bekijken