Agendawijzer

Visie werklocaties

Raadsnummer: RV99

Geschreven op: 11-12-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Cover Visie werklocaties Almere

Op welke locaties in de stad kunnen economische activiteiten plaatsvinden en hoe kan de gemeente daarin vanuit ruimtelijk oogpunt faciliteren? Dat is de centrale vraag achter de nieuwe visie Werklocaties Almere.

3 februari - Besluit

Amendement Een amendement is een voorstel om de tekst van een raadsvoorstel te wijzigen. : Tegengaan verdozing (RG-11) AANVAARD 25/19
Motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. : Arbeidsmigrantenhuisvesting verdient een serieus plan (RG-12) AANVAARD 35/10
Raadsvoorstel Visie Werklocaties (RV-99) AANVAARD 39/6

27 januari 2022 - Carrousel, voldoende besproken

Een voorzetting van een bespreking die vorige keer niet werd afgerond. Er zou nog worden gesproken over één motie, maar de discussie die vorige week plaats vond over een motie en amendement ijlde nog na. Helaas was er weinig tijd om daar uitgebreid bij stil te staan. Een raadslid verdedigde in deze bespreking in ieder geval een motie waarin het college College = college van B&W wordt opgeroepen de samenwerking op bedrijventerreinen te versterken, zodat de ondernemingen worden betrokken bij het beheer en het opstellen van een toekomstvisie van deze terreinen. Komende vergadering besluitvorming.

20 januari 2022 - Carrousel, voortzetting

Volgende week gaat het gesprek verder. Wegens tijdsgebrek konden de raadsleden maar twee van de drie moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. bespreken. De derde komt dus de volgende keer aan bod.

13 januari 2022 - Carrousel, voortzetting

De raadsleden stelden het college nog enkele vragen over huisvesting voor arbeidsmigranten en transformatie van kantoren naar woningen. Vooral over wanneer transformatie wel en wanneer geen goed idee is. De wethouder deed een toezegging dat zij de raad later dit jaar met een uitvoeringskader hierover zal informeren. De raadsleden kondigden tijdens dit tweede termijn moties en amendementen aan.

16 december 2021 - Carrouselbespreking niet afgerond

Een belangrijk kader, dat ontwikkelingen in de toekomst mogelijk of juist onmogelijk kan maken. Maar ook best ingewikkeld, zo bleek bij de bespreking. De raad neemt liever de tijd om dit goed te regelen. Komt daarom nog eens op de agenda

Waar gaat het over?

Deze visie vervangt de Gemeentelijke Visie Werklocaties uit 2016. De nieuwe visie wil voor tenminste de komende vijf jaar een beleidskader vormen op het gebied van werkmilieus. Het wordt gebruikt als basis bij het opstellen van bestemmingsplannen (dan wel het omgevingsplan onder de toekomstige Omgevingswet), bij verzoeken voor het afwijken van bestemmingsplannen en bij transformatie of verzoeken tot functiewijziging. Daarnaast is het voor de werkfunctie het uitgangspunt bij het opstellen van (door-)ontwikkelingsplannen e.d. in het kader van gebiedsontwikkelingen van centrumgebieden, bedrijventerreinen en woonwijken.

Waarom praat de raad hierover?

De raad stelt de kaders vast, die het college nodig heeft om de stad te kunnen ontwikkelen.

Waar vind ik de documenten?

Dat zijn er best wel wat; in de gesprekswijzer.

Wij bevelen u aan in elk geval de conceptvisie te lezen.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: bouwen, werk
Raadsnummer : RV99