Agendawijzer

Abortuskliniek

Raadsnummer: RG04/2022

Geschreven op: 16-12-2021 | Laatst bewerkt op: 11-07-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van een miniatuur verkeerslicht

 

Anti-abortusdemonstranten demonstreren (ook) in Almere wel eens in de buurt van een abortuskliniek. Om bezoekers en personeel te beschermen kan er een bufferzone komen.

13 januari 2022 - Carrousel gepauzeerd

De meerderheid van de partijen leek voor de instelling van een bufferzone te zijn. Maar zo eenvoudig is de kwestie niet, stelde de portefeuillehouder. Naast het belang van vrouwen die abortus willen plegen, is er namelijk het (grond)recht om te demonstreren. Het college College = college van B&W vindt het belangrijk om aan beide partijen recht te doen. Daarom stelt zij voor om gedurende langere periode actief onderzoek te doen naar wat er rondom de abortuskliniek gebeurt. Dus in plaats dat Stadstoezicht pas reageert op een melding, houden de boa’s de kliniek de komende tijd in de gaten. Hun ervaringen zullen ze rapporteren zodat het college op basis hiervan kan bepalen of het instellen van een bufferzone een proportionele ingreep is. De indieners van de motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. zeiden na te willen denken op het voorstel van de portefeuillehouder en de motie mee terug te nemen naar de fractie.

Waar gaat het over?

Het gebeurt dat anti-abortusdemonstranten demonstreren bij de abortuskliniek in Muziekwijk of aan de bezoekers ervan ongevraagd en ongewenst foldermateriaal uitdelen. Dit terwijl een abortus voor hen vaak al een ingrijpende gebeurtenis is. Om de bezoekers en personeel te beschermen pleiten de raadsleden voor een bufferzone van 250 meter rond de kliniek waarin genoemde activiteiten niet mogen en waarop dan ook gehandhaafd wordt.

Waarom praat de raad hierover?

Eerder stelde een fractie al vragen tijdens het Actualiteitenhalfuur over dit onderwerp. Nu stellen ze voor een algemene maatregel in te voeren.

Waar vind ik de documenten?

Bij de agendering staan de gesprekswijzer en de motie vreemd. In de gesprekswijzer meer informatie.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen: