Agendawijzer

Actualiteiten 7 december 2023

Raadsnummer:

Geschreven op: 07-12-2023 | Laatst bewerkt op: 12-01-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Illustratie van een vraagteken in een doolhof

Zorgen over zorgbeleid DBA: dreigementen met huisuitzetting veroorzaken onrust.

Waar gaat het over?

Een raadslid heeft vragen gesteld aan het college College = college van B&W omtrent Deskundige Begeleiding Autisme (DBA), een zorgbedrijf in Almere. Er zijn zorgen geuit over het beleid Beleid: weten wat je wilt, hoe en wanneer. van DBA waarbij cliënten die het zorgplan niet accepteren, worden geconfronteerd met dreigementen over huisuitzetting. Een recente rechtszaak tegen een cliënt, waarin ontruiming werd geëist, heeft onrust veroorzaakt. Hoewel de kantonrechter de eis heeft afgewezen, overweegt DBA om naar de bodemrechter te stappen.

Ondanks inspanningen van de gemeente om zorg- en woonzekerheid te waarborgen, ervaren sommige cliënten onvoldoende vooruitgang in deze kwestie. Een raadslid riep de gemeente op om daadkrachtig op te treden en duidelijkheid te verschaffen in deze langlopende kwestie, die aanzienlijke stress veroorzaakt bij kwetsbare cliënten. Tijdens het gesprek heeft het college aangegeven dit als een zeer ernstige situatie te beschouwen die aandacht vereist.

Na verduidelijkingsvragen van verschillende raadsleden werd duidelijk dat de gemeente momenteel in gesprek is met DBA om huisuitzetting en verhuizing van cliënten te voorkomen, gezien dit als een uiterst nadelige situatie wordt beschouwd voor de betrokkenen.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: actualiteiten
Raadsnummer :