Agendawijzer

Vragenhalfuur 10 oktober 2024

Raadsnummer: 24235/24236/24237

Geschreven op: 11-10-2024 | Laatst bewerkt op: 15-10-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Raadzaal Almere

Er kwamen drie onderwerpen aan bod

Waar gaat het over?

Vergunning viskraam bij AH in Parkwijk (24235)

De rechter oordeelde recent dat drie verkoopkramen in Parkwijk op een andere plek moeten staan. Was een rechtszaak met deze uitspraak als gevolg te voorkomen als de gemeente eerder had gehandeld? Zeker is nu dat de verkoopkramen verplaatst moeten worden. Het raadslid vroeg zich af of het lukt om de de vergunningen voor nieuwe plekken op tijd rond te krijgen? Anders worden de uitbaters van de kramen hier de dupe van. De portefeuillehouder antwoordde dat de gemeente werkt aan een oplossing. Maar, het duurt nog wel even voordat alles geregeld is.

Wat gebeurt er met de leegstaande gevangenis in Almere Buiten? (24236)

Het college College = college van B&W was al enige tijd in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid over de mogelijke opvang van 'veiligelanders' in de leegstaande gevangenis. Dit wordt dan een zogenaamde Procesbeschikbaarheidslocatie (PBL). Inmiddels is dit een verantwoordelijkheid van het ministerie van Asiel en Migratie.

Een raadslid stelde vragen over wat nu de stand van zaken is. Het college gaf aan dat een PBL eerder niet mogelijk leek, maar inmiddels wel. De minister heeft laten weten het voornemen nog steeds te hebben om deze locatie te benutten, en is ook bekend met de randvoorwaarden die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van de leegstaande gevangenis in Almere Buiten.

Raad niet geïnformeerd over nieuwe aanbieders Wmo taxivervoer (24237)

Uit een nieuwsbericht van Omroep Flevoland vernam de raad dat er twee nieuwe aanbieders voor WMO-vervoer zijn gecontracteerd. De afspraak was dat de raad op de hoogte zou worden gehouden over de voortgang van het aanbestedingenproces. Daarnaast bleek dat met de ingang van het nieuwe contract geen beroep meer wordt gedaan op een groep van ongeveer dertig vrijwilligers.

Een raadslid stelde vragen over deze gang van zaken. De portefeuillehouder erkende dat de informatievoorziening aan de raad anders had gemoeten. Een raadsbrief is onderweg. De positie van de vrijwilligers noemde de portefeuillehouder 'een pijnlijk punt'. Volgende week volgt een gesprek met een vertegenwoordiging van de groep om te kijken op welke manier zij toch kunnen bijdragen. ‘Het proces is niet goed gegaan en dat gaan we goedmaken’, aldus de portefeuillehouder.

 

Waarom praat de raad hierover?

Elke week krijgt de raad de kans om vragen te stellen tijdens het vragenhalfuur. Het college van burgemeester en wethouders geeft dan direct antwoord.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorieën: Wonen, leefbaarheid, Zorg en welzijn, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning
Tags: actualiteiten, vragen
Raadsnummer : 24235/24236/24237