Agendawijzer

Fonds Verstedelijking Almere 2025-2029

Raadsnummer: 24213

Geschreven op: 18-09-2024 | Laatst bewerkt op: 18-09-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:WTC en Best Western in het zakencentrum van Almere

Groeiplannen voor de stad.

Waar gaat het over?

De komende jaren groeit Almere flink door. Er zijn meer woningen nodig, maar ook op andere terreinen moet Almere zich blijven ontwikkelen om een aantrekkelijke en leefbare stad voor alle inwoners te zijn. Die ontwikkeling maakt Almere niet alleen. Samen met het Rijk en de provincie Flevoland richtte Almere een fonds op om deze groei van de stad mogelijk te maken. Het programma Almere 2.0 geeft richting aan de investeringen. Dit gebeurt onder andere elke vier jaar met een meerjarenprogramma. Het voorstel is om het nieuwe meerjarenprogramma te laten bestaan uit drie programmapijlers. De eerste is een sterke economie. De tweede pijler draait om het ontwikkelen van een aantrekkelijke en duurzame stad. De derde pijler is het stimuleren van sociale cohesie en ontmoeting in de stad.

Waarom praat de raad hierover?

In deze fase wil het college de plannen die er zijn met de raad delen. Zo zijn de raadsleden op de hoogte van de conceptplannen voor de periode 2025-2029. Daar hoort uitleg bij over de afspraken die er zijn gemaakt om het geld te besteden. Ook is de vraag aan de raad of er aandachtspunten of ideeën zijn ter verbetering. Almere 2.0 is een langlopend programma waarbij drie overheden een stem hebben. De verdere besluitvorming over het plan wijkt af van hoe een besluitvormingsproces normaal verloopt. In dit geval gebeurt het in samenspraak met de provincie en het Rijk. Het plan voor 2025-2029 is pas definitief als het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Almere in het bestuurlijk overleg van Almere 2.0 een unaniem besluit nemen. Het college vraagt de raad om aandachtspunten mee te geven voor de verdere bespreking.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24213


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Aan de wegingstafel besloot de raad om dit onderwerp te agenderen voor een bespreking. Het presidium gaat op zoek naar een datum.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: stadsontwikkeling
Raadsnummer : 24213