Agendawijzer

Ruimtelijke verkenning Almere Pampus

Raadsnummer: 24223

Geschreven op: 02-10-2024 | Laatst bewerkt op: 10-10-2024 | Status onderwerp: in behandeling

Afbeelding:Foto van het zandlichaam bij de aanleg van een weg

Belangrijke keuzes voor de toekomst

Waar gaat het over?

De gemeente is al een paar jaar bezig met het maken van plannen voor een serieuze uitbreiding van de stad. Een nieuw te ontwikkelen stadsdeel Almere Pampus is bedoeld om in de periode tot aan 2050 de verwachte vraag naar woningen op te vangen. Dat is weliswaar nog toekomstmuziek, maar om zo’n omvangrijk plan te realiseren is het noodzakelijk om op tijd te beginnen. De raad heeft zich in verschillende fases van de planvorming al uitgesproken over hoe de wijk eruit zou moeten zien. Denk aan de hoeveelheid woningen, de inrichting van de wijk en de bereikbaarheid.

Waarom praat de raad hierover?

Er zijn op dit moment een aantal beslispunten die het college aan de raad wil voorleggen. Dat heeft ermee te maken dat er begin november een gesprek met het Rijk plaatsvindt over de verdere ontwikkeling van Almere Pampus. Hierbij gaat het over belangrijke onderwerpen, zoals de financiering en de bereikbaarheid van het nieuwe stadsdeel. Voor het college is het daarom van belang om eerst van de raad te weten of een meerderheid zich kan vinden in wat er nu op papier staat. Het is bijvoorbeeld de vraag hoe Pampus het best verbonden kan worden met zowel de rest van Almere als met de regio. Met de keuzes van de raad op zak kan het college goede afspraken met het Rijk maken over de toekomst van Almere Pampus.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/24223


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Tijdens de Politieke Markt van 10 oktober stelden verschillende raadsleden vragen. De portefeuillehouder gaf een toelichting op de inzet waarmee Almere het gesprek met het Rijk wil voeren over het ontwikkelen van Almere Pampus. Er is behoefte in de raad om hierover nog verder van gedachten te wisselen. De vervolgbespreking vindt plaats op 17/10.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.