Agendawijzer

Nota Busconcessie Almere en OV-visie 2028-2037

Raadsnummer: 24245

Geschreven op: 22-10-2024 | Laatst bewerkt op: 22-10-2024 | Status onderwerp: wegingstafel

Afbeelding:Busplein Almere Buiten met mensen en een bus

Busvervoer voor tien jaar goed geregeld

Waar gaat het over?

Goed openbaar vervoer levert een belangrijke bijdrage aan een leefbare en bereikbare stad. Gemeente Almere besteedt het busvervoer uit aan vervoerbedrijven. Dit gebeurt door een concessie te verlenen waarbij een vervoerder zich voor een langere periode aan de stad verbindt. De overeenkomst met de huidige busmaatschappij allGo loopt tot 2027. Om tijdig een nieuwe overeenkomst voor te bereiden heeft het college College = college van B&W uitgangspunten op een rij gezet, vanuit een visie op hoe het openbaar vervoer zich komende jaren moet ontwikkelen. Duurzaam en hoogwaardig busvervoer voor bestaande en nieuwe inwoners van Almere is het hoofddoel. Een beoogd effect is daarnaast dat de kwaliteit van het OV-systeem verder verbetert en dat het aantal gebruikers blijft groeien.

Waarom praat de raad hierover?

Voor de periode 2028-2037 legt het college de raad een plan voor dat bestaat uit zowel een OV-visie als een nota met de uitgangspunten om het busvervoer uit te besteden. Ontwikkelingen als meer inzet van elektrische en, op termijn, zelfrijdende voertuigen hebben daarin een plek gekregen. De voorgestelde duur van een nieuwe overeenkomst bedraagt tien jaar, met een optie om nog eens met twee jaar te verlengen. Het is aan de raad om in te stemmen en om eventuele aanpassingen te doen, zodat een goed vervoersnetwerk ook in de toekomst bijdraagt aan de sociale en economische levendigheid van Almere.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=24245


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Verkeer en vervoer, bereikbaarheid
Tags: busvervoer, ov
Raadsnummer : 24245